Start trainingen, competitie & Corona

Start trainingen, competitie & Corona

Komende week (begin september) beginnen de trainingen in de zaal en ook de competitie gaat binnenkort starten. Op dit moment is de Nevobo nog bezig met het opstellen van het protocol rond de wedstrijden (de verwachting is dat deze 1 september gedeeld kan worden).

Als bestuur vinden we het belangrijk om binnen VCM te sporten volgens de richtlijnen van zowel de RIVM, Nevobo, NOC/NSF alsook de gemeente Leiden. Dit zorgt ervoor dat er zaken anders gaan dan vorig jaar. 

Het bestuur zal zorgen dat er materialen aanwezig zijn, zodat o.a. handen gewassen kunnen worden, maar ook de ballen tussen trainingen door ontsmet kunnen worden. Bij deze zaken vragen we ook ondersteuning van jullie als leden. Samen dingen oppakken is een kleine moeite en het borgen van de hygiëne maatregelen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. We moeten het samen en met elkaar doen. 

Aangezien het verplicht is om te registeren wie er aanwezig is, zullen we bij de trainingen bij de ingang van de zaal een aanwezigheidslijst neerleggen.

Wat betreft de mogelijkheid om te douchen in de sporthal hebben we nog geen duidelijkheid gekregen van de gemeente Leiden. Wel wordt er regelmatig doorgespoeld en daardoor is er in ieder geval geen legionella in de leidingen. 

Een veel gestelde vraag is: Wanneer mag tijdens het sporten nou precies de 1,5 meter losgelaten worden? In principe geldt de 1,5 meter afstand ook voor volwassen sporters. Alleen wanneer dit de normale sportbeoefening in de weg staat, kan tijdelijk de 1,5 meter afstand losgelaten worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor sporten als judo, maar ook voor voetbal of hockey. Voor sporten waarvoor de 1,5 meter afstand geen belemmering is, blijft de maatregel van kracht. Dit geldt ook voor alle activiteiten buiten het normale spelcontact om, zoals de warming-up, de teambespreking of de nazit in de kantine (bron rijksoverheid).

Bij onze trainingen gelden op dit moment de volgende richtlijnen: Heb je (milde) klachten, blijf thuis! Geef je aanwezigheid aan op de aanwezigheidslijstBij zaalvolleybal mag met toepassing van alle gebruikelijke regels getraind en gespeeld wordenBuiten het veld, tussen de oefeningen en bij de drinkpauzes, gelden de gebruikelijke Corona-regels.Dus 1,5 m afstand en geen fysiek contact.Geef geen High Five.Kom omgekleed naar de trainingszaal.Neem je eigen drinkfles(sen) gevuld mee van huis.Douche na afloop thuis.Kleedkamer (te) vol? Wacht even of trek je zaalschoenen in de gang aan.De deur in de zaal is open, hierdoor kan het kouder zijn in de sporthal.Napraten na de training? Doe dat lekker even buiten of met een drankje aan een tafel in de kantine.

Bovenstaande maatregelen staan naast de maatregelen van het RIVM:
Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, ben je weer van harte welkomBlijft thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact;
De meest recente informatie vanuit de Nevobo en NOC/NSF is te vinden via: 
https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/07/08/coronavirus-en-volleybal-in-nederland

We houden jullie op de hoogte. Vragen? Laat het ons weten. Ook voor ons is het een nieuwe situatie.
Training 3 september
Op donderdag 3 september is de eerste training van het seizoen. Op dit moment hebben we nog geen nieuwe teamindeling. Die komt hopelijk een of twee weken later. Voor de eerste keer is het trainingsschema:

De recreanten trainen links van 19:30 tot 20:45. Daarna zullen zij de zaal verlaten. 

Mix 2, Mix 3 en Mix 4 starten de warming up aan de rechterkant van de zaal.  Wanneer de recreanten vertrokken zijn, zullen beiden helften gebruikt worden. 

Mix 1 en Heren 2 trainen van 22:00-23:15 aan de linkerkant van de zaal. 

Geef elkaar de ruimte om de zaal te verlaten en binnen te komen! 

Heren 1  is afwezig, aangezien zij deze donderdag bij Vulcano spelen. 
Voor deze keer is het de bedoeling dat je meetraint met je team van vorig jaar. Als je niet in een team zat: je bent welkom om 20.45.

Begin september vergadert de technische commissie om te kijken naar de teamindeling van dit seizoen. 
Reageren is niet mogelijk.