Welkom bij Volleybalclub Merenwijk

Welkom bij Volleybalclub Merenwijk

Volleybalclub Merenwijk is een volleybalvereniging gevestigd in Leiden sinds 1975. Nu komen onze leden niet alleen uit Leiden maar ook uit omliggende plaatsen zoals Leiderdorp, Voorschoten en Oegstgeest. 

VC Merenwijk is een gemoedelijke recreantenvolleybalclub die speelt in sporthal Broekplein in de Leidse Merenwijk. De teams trainen op de donderdagavonden en de thuiswedstrijden zijn op maandag.

Onze club is in 1975 opgericht als een sportieve ontmoetingsplaats voor buurtbewoners die een avondje in de week wilde volleyballen. Al snel sloot de vereniging zich aan bij “de wilde bond”, waar meer
ervaren spelers een à twee keer per maand een competitiewedstrijd konden spelen.

En zo is het nu, bijna 50 jaar later nog steeds. VC Merenwijk is er voor iedereen die gewoon iedere week
een avondje wil volleyballen om daarna in onze kantine nog even gezellig na te praten met een drankje en soms een hapje erbij. Interesse? Kom gerust een avondje langs om het zelf te proberen!

Het maakt daarbij niet uit of je ervaring hebt of niet. Binnen de club kun je op verschillende niveaus instromen en zodra je over voldoende ervaring beschikt kun je worden ingedeeld in een van onze competitieteams die spelen in de recreantencompetitie van de NeVoBo. Daarbij spelen we nog steeds een à twee keer per maand een competitiewedstrijd tegen teams uit de regio Leiden/Den Haag en dat doen we zeer verdienstelijk. (zie de nieuwberichten op deze website)

Naast de competitie-spelende teams is er een gezellige gemengde groep recreanten die geen competitie speelt. Dit is bij ons een gemengde groep met jonge en oudere spelers die er gewoon elke week een potje spelen onder leiding van 2 zeer ervaren trainers. (let op: minimum leeftijd is wel 18 jaar)

Meer informatie? Ga naar onze pagina lid worden?

Reacties zijn gesloten.